1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Lefkas
Lefkas

Vakantie Lefkas

Algemene informatie

De witte zandstranden van Lefkas, Griekenland

Ontdek Lefkas: één van de prachtige, Ionische eilanden van Griekenland. Deze geliefde vakantiebestemming ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Hoewel het een eiland is, kun je er met de auto komen. Een bijzondere drijvende brug verbindt namelijk het vasteland van Griekenland met Lefkas. Wist je dat ‘lefkas’ in het Grieks ‘wit’ betekent? Het eiland heeft haar naam dan ook te danken aan de prachtige witte rotsen en stranden. Het strand Pórto Katsíki bijvoorbeeld, één van de mooiste stranden van Griekenland. Surfliefhebbers leven zich uit op Vassiliki, door speciale luchtstromen één van de beste surfspots van het Middellandse zeegebied. Stranden genoeg dus. En die aan de westkust van Lefkas zijn zelfs uitgeroepen tot de mooiste stranden van Europa! Combineer dat met de prachtige groene natuur en gezellige stadjes als Nidri of Agios Ioannis, en je hebt een geweldige vakantiebestemming.

De fijnste accommodaties

Ga je naar Griekenland met de hele familie, of laat je de kids thuis en wil je juist een romantisch plekje voor twee? Maak je vakantie op Lefkas compleet met een accommodatie die bij jou past. Keuze genoeg uit de mooiste kleinschalige accommodaties om heerlijk tot rust te komen. Zoek de gezelligheid op met een accommodatie in het centrum van één van de stadjes. Liever een échte strandvakantie en binnen een paar stappen in het zand staan? Kies dan voor een verblijf direct aan zee. Liefhebbers van luxe laten zich in de watten leggen in een accommodatie met vijf sterren. Voor ieder wat wils dus! Niet alleen Nederlanders gaan graag op vakantie naar Lefkas, ook voor de inwoners van Griekenland is het een populaire plek om te ontspannen. Ieder weekend is het gezellig druk op de stranden en bij de trendy beachclubs. Dat zegt genoeg, toch?

Zonovergoten bezienswaardigheden

In de zomermaanden is het weer op Lefkas ideaal voor een zonvakantie. De temperatuur ligt dan rond de 30 graden. Wordt het te warm onder je strandparasol? Een frisse duik in de zee of het zwembad is binnen handbereik. Daarnaast heeft Lefkas genoeg gezellige dorpjes om van het lekkere weer te genieten. Bezoek bijvoorbeeld het schilderachtige kustplaatsje Agios Nikitas en het mooie klooster van Faneromeni, dat midden in de bergen ligt. Door het goede wegennet is het een feestje om met je huurauto het eiland te verkennen. Wil je graag naar deze bestemming als het niet al te warm is, ga dan in mei of juni. De temperatuur is dan nog steeds prettig, zowel overdag als 's avonds. Het kan af en toe regenen, maar daardoor staat het eiland prachtig in bloei.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
15ºC
18ºC
20ºC
24ºC
28ºC
32ºC
32ºC
28ºC
23ºC
19ºC
15ºC
Min.
6ºC
9ºC
11ºC
11ºC
15ºC
19ºC
22ºC
22ºC
20ºC
15ºC
13ºC
8ºC

Populaire accommodaties

Populaire regio bij de volgende reizigers

Stellen Jonge stellen Overige

Vluchtinformatie

Je vliegt naar Preveza op Lefkas. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

De transfer

In de boekingsstappen is het mogelijk een transfer bij te boeken.  De transfertijden zijn als volgt:

Lygia - ongeveer 45 minuten

Nikiana - ongeveer 55 minuten

Agios Ioannis - ongeveer 50 minuten

Agios Nikitas - ongeveer 75 minuten

Perigiali - ongeveer 65 minuten

Nidri  – ongeveer 70-90 minuten

Geni - ongeveer 90 minuten

Vassiliki - ongeveer 120 minuten

Meganisi - 70-90 minute

Lefkas-Stad - 40-60 minuten

De privétransfer

Het is mogelijk om tegen een toeslag een privétransfer bij te boeken. Tijdens het boekingsproces bij stap 2 kun je dit aangeven. Op de luchthaven kunt jij je melden met jouw voucher bij onze reisleiding en zij zullen je verwijzen naar jouw taxi. Voor de transfer terug naar de luchthaven zal onze reisleiding je tijdig informeren over de ophaaltijd bij jouw accommodatie.

Vluchtschema

In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets

Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de reisinformatie  op deze site.