Reisinfo

Waar ben je naar op zoek?

Heeft u een vraag over uw vakantie?

Stel hier uw vraag

Boeken en betalen

Aanvraag
Wanneer wij in onze eigen voorraad geen appartement of kamer meer beschikbaar hebben, dan is het soms mogelijk om bij de accommodatieverschaffer na te vragen of er in hun voorraad nog een appartement of kamer beschikbaar is.

Heb je de vakantie op aanvraag geboekt, dan krijg je ongeveer binnen 5 dagen antwoord op jouw aanvraag.

Is jouw aanvraag akkoord, dan ontvang je de factuur per mail. Is jouw aanvraag niet akkoord gekomen, dan neemt het Contact Center contact met je op.

Houd er rekening mee dat er op een boeking op aanvraag geen bedenktijd van toepassing is. Aansprakelijkheid bij boeking
De hoofdboeker is aansprakelijk en verantwoordelijk voor de gehele boeking. De hoofdboeker is de eerste deelnemer die ingevoerd wordt bij de boeking.

Alle correspondentie verloopt via het mail adres van de hoofdboeker. Afwijkende boekingen
Combinatiereizen
Het is soms mogelijk om tijdens jouw vakantie een verblijf in 2 of meerdere accommodaties te combineren.

Houd er wel rekening mee dat de transfer op de wisseldagen tussen de verschillende accommodaties niet inbegrepen is bij jouw reissom. Je reist dan op eigen gelegenheid naar de volgende accommodatie. De kosten hiervoor zijn voor jouw eigen rekening.

Neem voor meer informatie contact op met ons Contact Center.

Langere reisduur
In sommige gevallen is het mogelijk om een langere reisduur te boeken dan op de website staat aangegeven. Heb je interesse in een langere vakantie of overwinteren, neem dan contact op met ons Contact Center.

Losse vlucht boeken
Voor de meeste bestemmingen kun je een losse vlucht te boeken. Er is dan geen transfer inbegrepen.
Wanneer je alleen een losse vlucht boekt is het belangrijk dat jouw mobiele nummer bij ons bekend is. Zo kunnen wij je bereiken als er een vluchtwijziging is.

Verlengen reisduur
Het is in sommige gevallen mogelijk om bij Sunweb een vakantie te boeken en daarna jouw heenvlucht te vervroegen of jouw terugvlucht uit te stellen naar een andere datum.
Zodat je bijvoorbeeld een week op eigen gelegenheid reist en zelf jouw accommodatie regelt.

De kosten voor het vervroegen van de heenreisdatum of het uitstellen van de terugreisdatum, zonder accommodatie, zijn 50,- euro per persoon.

Vervroeg je jouw vlucht of stel je jouw vlucht uit, dan heb je op de nieuwe datum van vertrek geen recht meer op de transfer van of naar de luchthaven.

Voor de bestemmingen Dubai, Kaapverdië en Gambia is het niet mogelijk om de vlucht te vervroegen of uit te stellen.

Voorboeking
Het is op dit moment niet mogelijk om een voorboeking te maken voor een vakantie. Bedenktijd
Sunweb geeft op de meeste boekingen 3 dagen bedenktijd. Dit betekent dat je de boeking binnen 3 dagen nog kosteloos kunt annuleren of omboeken.

De vakantie kun je binnen de 3 dagen via Mijn Sunweb, mail of telefonisch kosteloos annuleren. Omboekingen kun je telefonisch of per mail aan ons doorgeven.

De bedenktijd is niet van toepassing op:
  • een boeking met vertrek binnen 10 weken
  • een boeking op aanvraag
  • op voetbalarrangementen
Het is belangrijk dat jouw boeking binnen de voorwaarden valt. Is de 3 dagen bedenktijd niet van toepassing op jouw boeking dan berekenen wij de annuleringskosten volgens de ANVR-voorwaarden aan je door. Betalen
Betaaldata
Na de boeking ontvang je per mail de factuur. Op de factuur staat aangegeven wanneer de uiterste betaaldatum is voor de aanbetaling en het restantbedrag.

De aanbetaling maak je direct na jouw boeking aan Sunweb over. De aanbetaling is 15% van de totale reissom. Het is noodzakelijk dat je bij de aanbetaling ook de reis- en/of annuleringsverzekering, poliskosten, calamiteitenfonds en reserveringskosten voldoet.

Het restantbedrag maak je 6 weken voor vertrek naar Sunweb over.

Vertrek je binnen 6 weken dan is het noodzakelijk dat je de gehele betaling direct aan ons voldoet.

Betalingsmogelijkheden
iDeal
De snelste en makkelijkste manier om jouw vakantie te betalen is via iDeal. De betaling is direct bij ons binnen en loopt automatisch door in jouw boeking. Via Mijn Sunweb kun je jouw vakantie met iDeal betalen.

Creditcard
De vakantie kun je ook betalen met jouw creditcard. Dit kan met een VISA, MasterCard of American Express. Voor een betaling met jouw creditcard berekenen wij 10,- euro extra. Deze kosten zijn bedoeld om de hoge kosten van deze betalingswijze te kunnen dekken. Via Mijn Sunweb (https://mijn.sunweb.nl/) kun je jouw vakantie met jouw creditcard betalen.

Internetbankieren
Via jouw bank kun je de betaling overmaken met internetbankieren. Het is belangrijk dat je bij de overschrijving jouw boekingsnummer vermeld. Houd er rekening mee dat door verschil in banken het een aantal dagen kan duren voordat de betaling verwerkt is in jouw boeking.

Acceptgiro
Wij versturen geen acceptgiro kaarten. Definitieve boeking
Valt jouw boeking buiten de bedenktijd, dan is jouw boeking direct definitief.
Wil je jouw boeking annuleren, dan berekenen wij hiervoor de annuleringskosten volgens de ANVR-Voorwaarden. Het maken van een boeking
Je kunt de vakantie alleen direct bij Sunweb boeken. Deze kun je niet via het reisbureau boeken.

De vakantie kun je boeken via onze website, mail of telefonisch via 0900-0290. Minimum aantal deelnemers
Voor al onze vakanties geldt een minimum aantal deelnemers van 20 bij 2 weken voor vertrek. Wanneer er minder dan 20 reizigers hebben geboekt heeft Sunweb het recht om de vakantie te annuleren.

Wanneer dit voorkomt wordt er altijd contact met je opgenomen.