Vakantie Rhodos

Rhodos
vanaf €339

Over Rhodos

Het schitterende eiland Rhodos wordt ook wel zonne-eiland genoemd. Deze bijnaam dankt het eiland aan de eeuwenoude legende over Helios, de zonnegod. Oppergod Zeus was zijn zoon Helios helemaal vergeten toen hij de wereld verdeelde onder zijn kinderen. Uit schaamte besloot Zeus voor zijn zoon een eiland te scheppen dat al het andere overtrof en toen rees Rhodos op uit de zee. En gezien de schelpen die op veel bergtoppen op het eiland liggen, zou het niet eens zo gek zijn als dit verhaal niet ver van de waarheid ligt…

Schitterende stranden
Op een eiland dat ook wel zonne-eiland wordt genoemd, mogen stranden natuurlijk niet ontbreken. Want waar anders kun je nog beter van de zon genieten? Van lange, goudgele zandstranden tot prachtige baaien; op Rhodos is het allemaal te vinden. Languit op je handdoek wegdromen op het langgerekte zandstrand van
Kiotari of schelpjes zoeken in de mooie baai van van Kathara.

Pittoreske dorpjes en bruisende badplaatsen
Aan al die mooie stranden ligt bijna overal wel een leuke badplaats, zowel groot en druk als klein en idyllisch. Zo is er bijvoorbeeld het sfeervolle witte dorpje
Lindos, waar de beroemde Akropolis boven de witte huisjes met talloze geplaveide straatjes uit torent.

In iedere plaats zijn tavernes goed vertegenwoordigd, want nergens smaakt
gyros en souvlaki (typisch Griekse gerechten) zo goed als in Griekenland zelf. Om na het eten en een glaasje ouzo (sterke alcoholische anijsdrank), vrolijk de sirtaki te dansen. Graag tot diep in de nacht dansen? In bijvoorbeeld Rhodos-stad zijn behalve veel winkels en historische bezienswaardigheden, ook talloze bars en discotheken te vinden.

Vraag het de experts
Maak alvast kennis met de reisleiding van Sunweb op Rhodos via onderstaande link. Zij hebben leuke persoonlijke en de meest actuele tips en kunnen alle vragen beantwoorden.

Met Sunweb naar Rhodos? Bekijk onze Rhodos Facebookpagina voor vragen en tips!

Beelden van Rhodos

Populaire plaatsen in Rhodos

 • Faliraki

  • Kilometerslang zandstrand
  • Gezellige badplaats met veel winkels, restaurants en bars
  • Ideaal voor gezinnen met kinderen door het geleidelijk aflopende zee
 • Rhodos-Stad

  • Schitterende stranden
  • Historische oude binnenstad
  • Nieuw, modern centrum
 • Ialyssos

  • Knusse badplaats
  • Heerlijk Griekse restaurantjes
  • Gezellige bars
 • Ixia

  • Kleine gezellige badplaats
  • Langerekte kuststrook
  • Leuk klein centrum met winkeltjes, restaurants en bars

Populaire accommodaties in Rhodos

Vlucht informatie Rhodos

Je vliegt met Transavia van Amsterdam naar Rhodos. Deze vlucht duurt ongeveer 3 uur en 30 minuten. Bij aankomst op het vliegveld word je opgewacht door de reisleiding of plaatselijke vertegenwoordiging van Sunweb.

Vertrekdagen
De vluchten naar Rhodos vertrekken op maandag (alleen in juli en augustus), dinsdag, donderdag en zondag

Vertrek vanaf regionale luchthavens
Op donderdag en zondag kun je ook vertrekken vanaf Eindhoven en Rotterdam. Houd er rekening mee dat je met vertrek en/of aankomst vanaf een regionale luchthaven mogelijk op de heen- en/of terugreis een tussenlanding hebt.

De transfer
De transfer is inclusief indien je ook de accommodatie bij Sunweb geboekt hebt. De transfertijden zijn als volgt:
Ialyssos, Trianda en Ixia - ongeveer 40 minuten
Rhodos-Stad - ongeveer 40 minuten
Kalithea - ongeveer 50 minuten
Faliraki - ongeveer 75 minuten
Kiotari - ongeveer 150 minuten
Lindos - ongevver 120 minuten
Kalathos - ongeveer 105 minuten
Lahania - ongeveer 180 minuten
Kolymbia - ongeveer 80 minuten
Pefki - ongeveer 135 minuten

De transfertijden zijn afhankelijk van het aantal stops en verkeersdrukte.

De privétransfer
Het is mogelijk om tegen een toeslag een privétransfer bij te boeken. Tijdens het boekingsproces bij stap 2 kun je dit aangeven. Op de luchthaven kunt jij je melden met jouw voucher bij onze reisleiding en zij zullen je verwijzen naar jouw taxi. Voor de transfer terug naar de luchthaven zal onze reisleiding je tijdig informeren over de ophaaltijd bij jouw accommodatie.

Vluchtschema
In het geval dat wij van de luchtvaartmaatschappij vernemen dat een vlucht naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal wijzigen, tonen wij de vluchttijden op de site tijdens het maken van een boeking. In veel gevallen krijg je tijdens het boeken de keuze uit verschillende vluchttijden of tussen een vlucht met tijden en een vlucht zonder tijden. Indien de vertrektijden niet getoond worden, zijn deze bij ons nog niet bekend. Zowel de luchtvaartmaatschappij als Sunweb zullen er alles aan doen om gepubliceerde tijden niet meer te wijzigen, echter we kunnen dit nooit 100% garanderen. Alle gepubliceerde vluchttijden zijn dan ook te allen tijde onder voorbehoud.

E-tickets
Sunweb stuurt uiterlijk één week voor vertrek de tickets. Let op: op de tickets dienen de 1e voornaam en de achternaam gespeld te zijn zoals in het paspoort of op de ID-kaart. Indien namen onjuist geschreven zijn, kun je geweigerd worden voor een vlucht.

Voor meer informatie over de vliegreis, zoals bagage en internet check-in per luchtvaartmaatschappij, verwijzen wij je naar de
reisinformatie op deze site.

Excursies Rhodos

Het beste van Rhodos 

Met deze tour komt u in 1 dag langs de mooiste plekjes van Rhodos. Tijdens de tour gaat er een Nederlandse gids met u mee die u veel vertelt over het eiland, maar ook over de Grieken. De bustocht voert u als eerste naar de Filerimosberg. Boven aan deze berg staat een groot kruis dat u kunt beklimmen. Vanaf de armen van het kruis heeft u een prachtig uitzicht over het noordelijke gebied van het eiland. Vervolgens rijdt de bus naar de oude stad Kamiros. Hier vindt u de indrukwekkende overblijfselen van de oude opgegraven stad en de Akropolis. Na dit bezoek (en een koffiestop aan het strand) rijdt u de westelijke kustweg af naar het zuiden. Hier bezoekt u het plaatsje Embonas, waar u de lokale wijn kunt proeven en is er tijd voor de lunch (niet inclusief). De bus voert u verder naar het zuiden naar het dorpje Monolithos waar u de lokale honing en suma kunt proeven. Vanaf Monolithos steekt u het eiland over naar de oostkust. Aan deze kant van het eiland maakt u als laatste een stop bij een kleine keramiek fabriek waarna de bus u afzet voor uw hotel.

Lindos by Boat

De boot vaart langs de prachtige oostkust van Rhodos. Zodra u de baai van Lindos binnenvaart, ziet u het dorpje en de Akrololis van Lindos liggen. De gids zal u meenemen naar deze bijzondere plek; niet alleen kunt u het archeologische gebied van de Akropolis bewonderen, maar ook genieten van het prachtige uitzicht. U kunt te voet de Akropolis beklimmen of met de ezel-taxi omhoog. Na het bezoek aan de Akropolis, kunt u op eigen gelegenheid het dorpje verkennen. De kleine witte kapiteinshuisjes met hun mooie voorgevels uit de 16de en 17de eeuw zijn zeer bijzonder. Het nog authentieke byzantijnse Mariakerkje uit de 15de eeuw is een bezoekje waard. Onderaan Lindos kunt u zwemmen in een van de twee prachtige baaien. Op de terugweg maakt de boot een zwemstop in een van de baaien van de oostkust.

Vlindervallei en Monte Smith

Tijdens deze halve dag activiteit komt u langs twee hoogtepunten van Rhodos. Als eerste gaat u met de gids naar de Vlindervallei ook wel in Grieks Petaloudes genoemd. In dit stukje bijzondere natuur leven in de zomermaanden duizende vlinders. Wanneer via het bospad door de vallei loopt vliegen de vlinders in grote groepen over u heen. Vervolgens rijdt u met de bus naar het antieke gedeelte van Rhodos stad. Dit is gelegen op de berg Monte Smith. Hier vindt u de overblijfselen van de tempel van Apollo (de akropolis van Rhodos) en de restanten van het oude atlethiek station. Verder ligt hier ook het oude amfitheather van Rhodos.

Jeepsafari

Een jeepsafari zoals een jeepsafari hoort te zijn. Een geweldige dag in de schitterende natuur van Rhodos. U mag zelf in de jeep rijden en gaat “off the road”  door de bossen en over de heuvelruggen waar u prachtige panoramische uitzichten heeft.

 

De wegen waar de gids u mee naar toe neemt zijn normaal gesproken niet toegankelijk en al helemaal niet makkelijk te vinden. Tussen de middag is er tijd voor een picknick in de vrije natuur bij een afgelegen kerkje. De dag sluit u af met een verfrissende duik in de zee. Vergeet dus niet uw badkleding en handdoek mee te nemen. Van één ding kunt u zeker zijn, zelf had u deze schitterende plekjes nooit gevonden.

Lazy Cruize 

Een heerlijke relax-dag langs de mooie baaien aan de oostkust van Rhodos. De boot vertrekt vanuit de Mandraki-haven. De eerst baai waar de boot stopt is de bekende Anthony Quinn-bay. Hier is een gedeelte van de film “The Guns of Navarone” opgenomen. U kunt hier een verfrissende duik nemen vanaf de boot. Vervolgens vaart de boot door naar Tsambika Beach voor een zwemstop. In de baai van Stegna gaat de boot voor anker en wordt u met kleine bootjes naar het strand gebracht. Hier heeft u de tijd om te zwemmen, te zonnen en de lunch te gebruiken in een taverna aan het strand. Deze lunch is in buffetvorm en is inclusief (excl. de drankjes). Op de terugweg stopt de boot in de baai van Afandou. En als laatste wordt er een korte foto-stop in de baai van Kalithea gemaakt.

Duiken en Snorkelen

Deze vakantie heeft u de unieke kans om een duik te maken in de helderblauwe baai van Kallithea. Wanneer u nog niet eerder heeft gedoken is dit geen probleem. Onder de fantastische begeleiding van de met 5 sterren erkende PADI duikschool “de Waterhoppers” kan iedereen de prachtige onderwaterwereld van Rhodos ontdekken. Deze dag is een combinatie van een stukje varen, een mooie duik maken en genieten van één van de mooiste baaien van Rhodos. Ook wanneer u alleen wilt snorkelen is er voldoende te zien in de baai van Kalithea. U bent van harte welkom op de boot van de waterhoppers, waar zij over voldoende snorkelmateriaal beschikken.

Symi

Symi is een eiland dat in de vroege jaren bekend is geworden door de sponzenduikerij. Op het eiland vindt u een aantal kleine winkeltjes waar de sponzen verkocht worden. Wanneer u met de boot de baai van Symi in vaart ziet u de mooie gekleurde huizen van dit eiland. Als u goed oplet ziet u ook dat alle huisjes in het dorpje richting de baai gebouwd zijn.  Na het aanmeren  in de baai kunt u de boot verlaten om langs de boulevard met gezellige restaurants en kleine winkeltjes te lopen.  Aan de andere kant van het eiland bevindt zich de goed verstopte baai van Panormitis, wat dan ook goed beschermd betekent. In deze baai kunt u het klooster van Panormitis en het kleine kerkje in het klooster bezichtigen.

 

Halki

Halki is een van de kleinste eilanden van de Dodecanesses, een Griekse eilandengroep waar ook Rhodos onder valt. Halki is een bergachtig eiland met een mooie natuur en historische bezienswaardigheden zoals de oude Akropolis en de oude st Nicholas kerk uit 1861. Verder heeft het eiland een aantal mooie en zeer schone stranden.

Halki is een aantal jaren geleden uitgeroepen tot het "centrum van de vrede en vriendschap". Mensen van over de hele wereld komen dan ook ieder jaar dit prachtige eiland bezoeken. 

Fethiye

Tijdens uw vakantie op Rhodos heeft u de kans om twee totaal verschillende culturen te combineren. De boot meert aan in Turkije bij het plaatjes Fethiye, waar u als eerst het amfitheater van Telmessos ziet. Daarna rijdt u met de bus naar de bekende koningsgraven. Waar u de eeuwenoude rotsgraven uitgehakt in een steile rotswand kunt bezichtigen. Vervolgens rijdt de bus door naar de verlaten stad Karmylassos, ook wel Kaya Village, of dode stad genoemd. Dit was vroeger een Griekse nederzetting en is nu een historisch monument. Het bijzondere aan deze stad is dat geen van de huizen daken, deuren en raamkozijnen meer hebben. Weer teruggekomen in Fethiye kunt u de vismarkt bezoeken. U kunt de verse vis daar kopen en naar een restaurantje lopen waar de vis direct klaargemaakt wordt. Verder heeft u ook nog vrije tijd om te winkelen.

Marmaris 

U vaart in ongeveer 2 uur naar Turkije, waar de boot aanmeert in de stad Marmaris. Marmaris is een bruisende badplaats, en een van de populairste vakantie bestemmingen van Turkije. Wanneer u naar Marmaris gaat maakt u kennis met de Turkse ambachten; zoals het goud, leer en tapijten.

Daarnaast staat Marmaris natuurlijk bekend om de grote mooi gekleurde bazaar, waar u veel verschillende souvenirs en kleding kunt kopen. U kunt slenteren door de smalle straatjes en steegjes die voor een deel zijn overdekt met mooi gekleurde doeken. Verder kunt u ook de gezellige haven van Marmaris bezoeken, waar u heerlijk op een terrasje aan het water kunt zitten.Jongeren programma:
Tussen 26 juni en 15 augustus biedt Sunweb Vakanties een programma aan voor jongeren tussen de 16 en 26 jaar. Er is een Kroegentocht, Dutch night, Party night en nog veel meer. Uw host(ess) kan u meer informatie verstrekken tijdens de welkomstinformatie.Vragen over Rhodos

Om Sunweb.nl goed te laten functioneren gebruiken wij cookies. Bekijk voor meer informatie ons cookiebeleid. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent met het plaatsen van cookies. Wijzig cookie instellingen